Möjlighet till praktik på SKR

Om oss

Kommuners och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Arbetsbeskrivning

Sektionerna för ekonomisk och analys respektive data och analys erbjuder under höstterminen 2024 terminspraktik för dig som studerar på en samhällsvetenskaplig masterutbildning.

Du kommer under din praktik att ha en handledare på en av sektionerna och du deltar i sektionernas löpande arbete, sektionsmöten, konferenser och eventuella resor inom landet. Sektionerna arbetar med bland annat statistiskt metodstöd som till exempel enkätundersökningar, ekonomisk analys och prognoser. Inom dessa områden kommer du att få mindre uppdrag. Du kommer även att få en större uppgift att genomföra under handledning som till exempel att genomföra en undersökning eller bearbeta statistik och ta fram tabeller och diagram till en rapport.

Sektionen för ekonomisk analys analyserar kommuner och regioners ekonomi och utmaningar på några års sikt och bevakar olika statliga förslags påverkan på den kommunala ekonomin. Vi stödjer medlemmarnas budgetarbete via prognoser över utvecklingen av samhällsekonomi, skatteunderlag etc.

Sektionen för data och analys utvecklar och stödjer SKR och dess medlemmar inom data, statistik, öppna data, jämförelser och analys samt bedriver påverkansarbete.

Din profil

Vi söker dig som studerar på en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning på masternivå och har minst 1, gärna 2 terminer i statistik och har erfarenhet av att programmera i "R". Det är viktigt att du har en god analytisk förmåga. Erfarenheter kopplat till den kommunala sektorn är meriterande (sommarjobb, uppsats eller liknande). Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och du har god förmåga att skriva kortare och längre texter, såsom PM och rapporter. Du har ett stort intresse för hur politiskt styrda organisationer fungerar.

Ingen ekonomisk ersättning utgår under praktiken. Frågor kring praktiken kan ställas till kontaktpersonerna nedan.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Ansökningsinformation

Referensnummer
C183338
Publicerad
2024-03-15
Ansök senast
2024-04-07
Sök jobbet

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2025-01-31
Tillträde
2024-09-02
Tillträde
Höstterminen, enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner